Uusi vuosi

Vuoden alussa tehdään kaikenlaisia lupauksia: laihdutan, lopetan tupakanpolton, aloitan uuden harrastuksen yms yms. Minä olen joka vuosi luvannut samaa: en tee mitään turhia lupauksia. Enpä ole siis lupaillut mitään vuosikausiin.

Vuoden alussa aloitetaan myös kaikkea uutta: tänä vuonna minä vihdoinkin aloitan ... sen ja sen harrastuksen (kun kaikki muutkin). Neulebloggaajatkin näkyvät aloittelevan kaikenlaista: lankalaihista, project spectrumia, SNY:tä ynnä muuta. Minä olen kai vähän epäsosiaalinen, kun en mihinkään rinkiin lähde mukaan, vaikka ne ovat kyllä houkuttelevia ja seurailen niiden edistymistä vähän sivummalta. Kyyninen ja varovainenkin olen uusien asioiden suhteen. Tykkään tehdä asioita oman mieleni mukaan ja jos se ei jotakuta miellytä niin kertokoon. Varjelen myös tarkkaan yksityisyyttäni, enkä edes mielelläni päästä vieraita ihmisiä kotiini. Hymistelystä ja olalle taputtelusta ja "kaikki hyvin" -asenteesta en piittaa, kun paljon parempi olisi sanoa suoraan mitä ajattelee. Osittain tästäkin syystä en lähde mihinkään rinkiin mukaan enkä osallistu meemeihin.

"Meemi tarkoittaa osapuilleen kulttuuripiirrettä, ideaa, joka siirtyy kantajalta toiselle jäljittelyn tai muun ei-geneettisen transmission kautta."(Matti Kamppinen: Meemit, aika ja ikuisuus (pdf)) Onko tämä tietoyhteiskunnan mukanaan tuoma, mielestäni ei-toivottava, meemeilijöiden tietoja mukanaan kantava uusi eliölaji, joka leviää nopeasti verkossa maailman laidasta laitaan. Jos kertoo jotakin itsestään meemissä, on se heti julkista tietoa, kenen tahansa luettavissa ja levitettävissä. Kiinnittävätkö meemit huomiota tiettyihin, elinpiirissään pinnalla oleviin asioihin ja samansuuntaistavat ajattelua, levittäytyvät ja saavat aikaan samansuuntaista käyttäytymistä? Karmeimmissa kuvitelmissa tämä johtaisi ... hmmm ... mihin se voisikaan johtaa?!. Tässä olisi sohvafilosofin mietteitä tajunnanvirtatekniikalla tuotettuna. Tästä kyynisyydestä ja varovaisuudesta varmaan johtuu, että joskus minun elämäni on melko tylsää, kun en uskalla yrittää mitään uutta ja repäisevää. Ja tällaisia höpötyksiä pitää suoltaa.

Niin, tämähän on neuleblogi ja onhan sitä tullut neulottuakin. Seiskaveikat ovat hyppineet puikoille ja ovat silmukoitumassa vadelmanpunaisena (hups taitaakin olla Jussia, mutta periaatteessa sama lanka) Havuksi Adelheidia mukaillen, luonnonvalkoisena hihahuiviksi ilman hihoja (Moda 1/2007, malli 22) sekä ruskeana klassiseksi palmikkoneulejakuksi (Moda 1/2007, 66). Siinäpä sitä taas tekemistä, ettei joutuisi opiskelemaan ja tenttiin lukemaan. Jotain valmistakin tuli tehtyä: rusk-valkeasta Hip-Hopista tuli sellainen silmukkalenkkihuivi, vähän kuin talvi-Novitassa, mutta toteutus oli vähän erilainen. Suhtkoht ok, saattaisi sen vaikka ihmisten ilmoille kaulaansa kietaista. Samasta langasta tuli jonkinlainen virkattu kapealierinen hattu, jotain kukkahörselöä pitäisi vielä kevennykseksi laittaa. Sen näköinen pääkappale siitä tuli, jotta saattaa joku pösilö (minäkö?) se päässään jopa ulos mennä. Tämä kaikki tuli tehtyä vain siksi, kun olisi ollut tärkeämpääkin tekemistä.

Kaikesta huolimatta

PAREMPAA ALKANUTTA VUOTTA KAIKILLE!



Kommentit

muoriska sanoi…
Parempaa tätä vuotta..
16.1. illalle suunnittelen tapaamista.. jos kalenteriisi sopii niin teretulemas.. näillä näkymin mukana olisi yksi Oululainen uusi bloggaaja..
Anonyymi sanoi…
Minäkin vaan muistuttelen tuosta tapaamisesta... :)
-Kaisa-
juuli sanoi…
hei! Olen blogiringin kierroksella tutustumassa uusiin blogeihin. Niitä piisaa! Kävin tirkkailemassa Adelheidin Havua jota kudot, se onkin ihana. Valkoisena siitä tulee varmaan tosi kaunis!
Mutta sitten toinen asia. Blogiringin sivulta kuin sivulta pitäisi aina päästä sekä eteenpäin (next), että taaksepäin (previous). Sinulta löytyy ainoastaan linkki keskukseen.
Erja sanoi…
Juuli, kiva kun kävit. Valitettavasti mulla ei ole kameraa, kuvat kertoisivat paljon enemmän. (Havusta tulee muuten vadelmanpunainen.)
Tuo rinkilaatikko on ongelma. Aikaisemmin se laatikko oli siellä, mutta menin pösilö muuttamaan ulkoasua ja se muuttui pelkäksi linkiksi. Pahoittelen, mutta en osaa laittaa sitä takaisin.
uhoava gnu sanoi…
Tervetuloa bloggaamaan!
Kiva nähdä Havu-toteutuksesi! (Toivottavasti saat sitten vaikka kameran lainaan - olen itse ihastellut ko. mallia, mutta en muista nähneeni muita kuin Adelheidin oman neuleen.)

Tuon rinkilaatikon saat takaisin seuraavasti:
Käy kopioimassa rinkikoodi uudestaan,
mene blogisi LAY OUT-osioon,
Klikkaa "lisää uusi sivuelementti",
valitse vaihtoehdoista HTML/JAVA,
liitä kopioimasi rinkikoodi siihen,
tallenna.
Vanhan rinkikoodin voit käydä poistamassa kun uusi on paikallaan.
uhoava gnu sanoi…
Kiva nähdä Havu-toteutuksesi! Toivottavasti saat kameran vaikka lainaan, minua kiinnostaa miltä Havu näyttää. Olen tähän mennessä nähnyt vain Adelheidin oman version.

Tuon rinkilaatikon saat takaisin seuraavasti:
Käy kopioimassa rinkikoodi uudestaan,
mene blogisi LAY OUT-osioon,
Klikkaa "lisää uusi sivuelementti",
valitse vaihtoehdoista HTML/JAVA,
liitä kopioimasi rinkikoodi siihen,
tallenna.
Vanhan rinkikoodin voit käydä poistamassa kun uusi on paikallaan.