Kevät






Toinen kevääntulo maallemuuton jälkeen ja kevään merkkejä alkaa pikkuhiljaa esiintyä luonnossa. Viereisessä kuvassa on viime keväänä rakentamani kivikkopuutarha. Kivet löytyivät melkein kaikki pihapiiristä ja olivat kaikki naisvoimin siirrettävissä. Kasvejakin oli siellä täällä muissa istutuksissa, joten ei tullut tyyriiksi tämä rakennelma. Mutsi on kesän kuluessa lisännyt siihen milloin kiviä tai puupölkkyjä milloin mitäkin kasveja, joten koko juttu alkaa pian vaikuttaa sillisalaatilta. Pitää pikkuhiljaa poistaa niitä.
















Tässä vähän minun istuttamiani kivikkokasveja.


Tämä pihlaja ei ole minun eikä äitini istuttama, vaan se on ollut taimena useampi sukupolvi sitten. Se alkaa jo olla laho, ihme ettei se viime talven lumitaakan alla kaatunut tai katkonut oksiaan. Olen ajatellut jo kaataa sen itse (tai joku moottorisahankäyttötaitoinen) ja sahauttaa siitä kiekkoja, joista voi tehdä vaikka pation tms lattian. Pihlajapuun pitäisi kestää useita vuosikymmeniä sellaisessa. Saas nähdä saanko tuon aikaiseksi. Taustalla näkyvät "möykyt" ovat viinimarjapensaita. Ne pitäisi tänä keväänä leikata ja asentaa uudet tukipuut. Siinä on urakkaa, kun pensaita on parisenkymmentä.

Lumi katkoi oksia yhdestä omenapuusta ja melkein koko kirsikkapuun. Siitä jäi vain yksi uudempi haara ehjäksi.

Neulesatoa on tämän talven aikana kertynyt tässä pikkuhiljaa. Sukkia, pipoja, kauluri ja kaulaliina on niitä välitöitä. Päätyö on pikkuveljelleni neulottu kalastajapaita, jonka parissa ähelsin nelisen kuukautta. Paita on jo omistajalla, mutta kuvan kerkesin napata.


Malli: Moda 2/2008
Kirjoneulemalli: Perinneneuleita-kirjasta (Kauppiaitten kustannus Oy, 1983)
Lanka: Drops Karisma, n. 900 g, luonnonvalkoinen ja koksinharmaa
Puikot: Pyörö- ja sukkapuikot 4 ja 3

Lanka on saatavuudesta johtuen eri lankaa kuin ohjeessa, mutta tiheys on suunnilleen sama molemmissa, joten saatoin toteuttaa tämän neuleen ohjeen mukaisilla silmukkamäärillä. Paita on muuten neulottu alhaalta ylöspäin, eikä siinä ole kuin pari lyhyttä ommeltavaa saumaa kainaloissa. Pituutta puserolle, hihoille ja vartalo-osalle, tuli saajan toivomuksesta viitisen senttiä lisää, joten ihan ohjeen mukainen paidasta ei tullut. Muutin vielä tuon neulekuviokin toiseksi kun ohjeessa ollut oli mielästäni liian pliisu. Paidan saaja oli tyytyväinen, vaikka ei sitä näille lumille saanutkaan vielä käyttöönsä.





Kommentit

Anonyymi sanoi…
Olisimme toivomassa teitä pienimuotoiseen yhteistyöhön kanssamme käsitöiden ja neulomisen tiimoilta. Voitteko lähettää meille sähköpostiosoitteenne, niin kerromme lisää: luonnossanet@gmail.com

Laita myös viestiisi blogisi nimi sekä www-osoitteesi. Suuri kiitos jo etukäteen vastauksestanne!