Yhtä sun toista


Olen lopettanut entisen ja aloittanut uuden. Tämän blogin Minä on identiteetiltään sama kuin Erja's Place -blogissa. Siellä ei linkittäminen meinannut onnistua, muttei se taida vielä onnistua täällä Bloggerissakaan. Missähän vika, minullahan on tietokoneen ajokortti ja tutkinto englannin kielessä....jaa, että sittenkin minussa....oliskohan.....nojaa...*hieroo nolona nenäänsä*.

Huumorintajustani vähän, ettei kellekään jää epäselväksi. Lasken härskiäkin leikkiä itseni kustannuksella. Sellaiset, joiden itsetunnon tiedän kestävän moisen, saavat myös osansa. En kuitenkaan ole mikään rääväsuinen akka vaan oikeastaan melko ujo ja pidättyväinen, varsinkin seurassa, jossa on toisen sukupuolen edustajia. (minä olen siis nainen). Toisekseen olen myös analyyttinen, joten kaikessa on katsottava myös nurja puoli ja varsinkin solmukohdat. Joskus saatan myös vähän aukaista niitä solmuja. Ja neuleista puhuttaessa reikähän siihen tulee ja saattaa lähteä purkautumaankin.

Jotakin on tullut tehtyäkin. Eilen sain melkein sivun tekstiä aikaiseksi. Opiskeluhommia. On se vaan kumma. Tällaista tekstiä suoltaa ihan solkenaan, mutta jos pitäisi asiallista ja järkevää tekstiä kirjoittaa, niin jo yhden lauseen vääntämiseen tarvitaan kuppi kahvia ja puolikas tupakkaa. Materiaalista ei kyllä ole puutetta, mutta toinen aivopuoliskoni on helisemässä, kun pitäisi saada järkevää tekstiä paperille. Toinen aivopuolisko tekee sitten mitä lystää, ehkä se vaan lepää... ZZZZ.

Neulottukin on. Entisessä blogissani kerroin huutamastani lankakasasta, joka ei tahtonut muotoutua juuri miksikään. Kasassa oli siis 750 g tummanruskeaa ja 850 g kullanruskeaa vyötteetöntä ja karheaa, paksuhkoa villalankaa. Koetilkku huopui ja pehmeni hivenen villapesussa (á la Upo aurinkoinen vm 1987), muttei juuri kutistunut. Tummanruskea on päätynyt tavisjoustinpipoksi pojalleni (joka on pari vuotta nuorempi kuin pesukoneeni) ja Keväthuiviksi talven viimoihin (kiitos Ziina, mallista!). Kullanruskeasta olen lähes 100%:sti päättänyt tehdä pitkän/lyhyen palmikko- ja/tai pitsikuvioisen takin/jakun/boleron. Pientä hiomista vielä, esim. valmis ohje tai oma viritys. Mallikirjoja ja neulelehtiä kyllä olisi.

Yksi mallikirja Suuri neulonta- ja ompelukirja (2003, WSOY) olisi joutilaana. Jos joku sen haluaa voisin sen myydä pois pölyttymästä. Kirjassa on 254 värikästä sivua ja se sisältää "kaiken mitä haluat tietää neulonnasta, virkkauksesta, kirjonnasta, tilkku- ja kanavatöistä, solmituista ja virkatuista matoista ja ryijyistä" (takakannen mukaan). Ihan hyvä kirja, varsinkin vähemmän käsitöitä tehneelle. Suomalaisessa ovh oli jotain 45,- (loppuunmyyty).

Jos kiinnostaa, voi jättää tarjouksen kommentteihin tai s-postiin erjasplace at hotmail piste com. Otan tarjouksia vastaan tämän kuun loppuun saakka. Hyväksytty hinta sisältää myös postikulut. Kun rahat tilille kilahtaa niin kirja postiin vilahtaa.

Ja vielä onhan tuolla yksi ristipistokirjakin: Jane Netley Mayhew ja Nicki Wheeler: Four Seasons in Cross Stich (2000). Kirjassa on 128 sivua ja 24 ristipistomallia variaatioineen eri vuodenajoilta, upeita, mutta suuritöisiä tällaiselle ei - juuri - koskaan - ristipistoilleelle. En löytänyt hintaa enää, mutta saman tekijän saman kokoisen kirjan hinta Suomalaisessa oli 24,90. Samat ehdot kuin tuossa edellisessäkin. Kiinnostaako, ainakin kirjassa on ihania kuvia.



Kommentit

Anonyymi sanoi…
Tervetuloa! Minusta se Spaces-muoto on jotenkin sekava, joten kiva kun vaihdoit bloggeriin. :-)