Käpyhattu

Teinpähän oikean käpyhatun. Tummanruskeasta ohuesta villalangasta, jota jäi neulomastani sliparista (Nagano, Gjesdal), syntyi Kevät-huivin (á la Ziina) mallikuviolla käpyä muistuttava pipontekele. Pipo on pingottamatta, mutta paremmalta se saattaa näyttää ilman tuota toimenpidettä, luulisin. 150 silmukkaa ja 15 mallikertaa kolmosen pyöröillä, päälaella sileää ja sädekavennukset, sopivan ohut pyöräilykypärän alle. Tosin pyöräilysäät on tältä syksyltä ohi, täällä Lapissa on jo täysi talvi, ainakin lämpötilan puolesta.

Toinenkin pipo on valmistunut. Pääkallopipo (malli: Hello Yarn: We Call Them Pirates) syntyi mustasta ja valkeasta Novitan Nallesta. Lankaa olisi vielä saman sarjan tumppuhinkin (Pirate Mittens) .Pipo on pingotettu, vielä puuttuu mahdollinen vuoritus. Jos vaikka tuo jälkeläinen huolisi, muuten menee vähän nuoremmille kummi- tai veljenpojalle. Kirjoneule vähän alussa tökki, mutta lopputulos oli ihan siisti. Aikaisemmin yritin jotain kirjoneuletta villapaidaksi, mutta lankajuoksut jäivät kamalan löysiksi, vaikka muuten neulon tiukkaa.

Tekaisin myös pikkusukkaset valmiiksi, lankana punainen Nalle Colori, mallina perussukka, joka on iskostunut jossain kehitysvaiheessa takaraivoon. Tavallisen sukan neulominen on muuten äärimmäisen t y l s ä ä.

Suuri neulonta- ja ompelukirja meni kaupaksi, vielä olisi ristipistokirja. Harmi, ettei minulla ole kameraa, kuvat voisivat kertoa paljon kirjan sisällöstä. Toivottavasti joku ristipistoista enemmän kuin minä innostunut haluaa kirjan. Lähtisi kympillä, postikuluineen.

Kommentit

TuuliS sanoi…
Pipo vaikuttaa mielenkiintoiselta!
Missäpäin Lappia asustelet? Olen Rovaniemeltä lähtöisin, siksi kiinnostaa.
Erja sanoi…
Kiitos, piposta tuli tosiaan vähän käpymäinen, vielä kun olisi saanut kavennettua siististi samalla mallineuleella. Ohje on itsekunkin vapaasti sovellettavissa. Tarkemmin en taida sitä selostaa.

Nyt kun kysyit, Rovaniemellähän minä asun, olen asunut yli 20 vuotta.Muuten noita henkilötietojani en haluanäin julkisesti levitellä
Anonyymi sanoi…
Kirja tuli perille tänään, kiitos!:-)