Lahjat postiin

Edellisessä postauksessani taisin paljastaa, etten ole mikään jouluhössöttäjä. Mikä pitää paikkansa ja toisaalta ei pidä. Olen joskus liikaa yrittänyt etsiä sitä oikeaa joulutunnelmaa, mutta muutaman kerran pettyneenä luopunut toivosta. Realistina teen vain sen mikä on pakko, jotta voi sanoa joulua laittaneensa. Mutta jotakin pientä tavoitin tunnelmasta, kun pakkasin postipakettia, johon meni kummitytölleni neuloma liivi sekä vähän suklaata. Ja sama tunnelma oli ihan hilkulla, kun kirjoittelin joulukortteja niille kahdelletoista, joilta kortin myös saan.

Liivi löytyi SK:n Parhaat neuleet -lehdestä, malli numero 63. Sirdarin punaista Denim Chunkya ei lankakaupasta löytynyt, Funnya kyllä, joten vadelmanpunainen Jussi kaksinkertaisena sai sen korvata. Valmista tuli nopeasti paksuilla kuutosen puikoilla. Sen verran muunsin mallia, että neuloin Funnysta reunuksen myös liivin helmaan, joka olisi muuten rullautunut. Toivottavasti liivi on mieluinen.

Keittiön kaapit on jo vuosia pitänyt siivota ja ajattelin tehdä sen ennen joulua, vähän joka päivänä, ettei tunnu joulusiivoukselta. Enimmäkseen kaapeissani ja varastoissani on sisäkkäin pakattuja tyhjiä laatikoita: postipaketteja, suklaa-, hajuvesi- ym.rasioita, kodinkoneiden pakkauksia, lahjakasseja sekä myös pakettien käärenaruja ja pehmikkeitä. Koskaanhan ei voi tietää, milloin jotain rasiaa tai laatikkoa tarvitsee, vai mitä. Niin, siivoilin hyllyt, mutta mitään en pois heittänyt, paitsi tyhjät suklaarasiat. Kuka niitä nyt tarvitsisi! Jostain syystä olen säilyttänyt myös muropaketeista kymmenkunta vuotta sitten saamiani muovilusikoita (kymmenkunta), ne meni myös roskiin. Komeroissani näyttäisi jopa olevan tilaa, joten voisin tiivistää tavaroita ja vaikka luopua yhdestä seinäkaapista ja saisin lisätilaa keittiöön.

Ensi viikko on sitten aikaa hankkia vähän piparintuoksua.


Kommentit

Anonyymi sanoi…
Iloista joulua tulin sinulle toivottamaan!