Sukanpukkausta

Sukkia on taas tullut neulottua, kuten aina syksyllä. Johtuukohan se siitä, että jalkoja alkaa paleltaa. Outo ilmiö. Kahdet miesten sukat (koosta päätellen) kokoa 44 vaalean beessistä 7veikasta (+ pari sukanvarsiraitaa ruskeasta "jostain" villalangasta) sekä kokoa 42 harmaankirjavasta Nalle Colorista (+ raidat siniharmaata Nallea) tuli neulottua ihan vaan perusohjeella. Oikean kokoisen sukan neulominen ilman sille tarkoitettua jalkaa mallina onnistuu hyvin mm. Tiinan sukkataulukon avulla. Olen sukkia neulonut yli 30 vuotta, joten tarvitsin vaan tiedon sukan pituudesta noista taulukoista. Tuo Nalle on muuten riittoisaa, sukkaparin lisäksi yhdestä kerästä tuli myös kaulahuivi, perussellainen patenttineuleella ja pituuttakin ihan riittävästi.

Itsellekin on sukat tulossa (koko 38) Maijasta, jota en ole vielä aikaisemmin kokeillutkaan. Neulottavuudeltaan tuntuisi olevan tuon Nallen kaltainen.

Muutakin on puikoilla, mutta niistä ei juuri parane kertoa, ennen kuin ne ovat valmiit. Tässä viime aikoina on nimittäin käynyt niin, että ah niin innolla aloitetut unelmaneuleet ovat joutuneet parin päivän jälkeen purkuosastolle.

Neulottua on tullutkin ihan liikaa, pitäisi enemmän keskittyä opiskeluun, joka aikataulun mukaan olisi jo loppusuoralla. Mutta kun ei maista niin ei maista, mielessä vellovat vaan keskeneräiset (yksityis)asiat ja keskittyminen johonkin pitkäjänteisempään kuten opinnäytetyöhön tuntuu ylitsepääsemättömältä.

Onneksi tänään satoi ensilumen ( n. 1 cm ja sulaa pois), joten päivä on ihmeen valoisa.

Kommentit