Vanhoja tekeleitä


Olen laiska kuvaaja, mutta joitakin töitäni olen sentään kuvannut. Tässäpä niitä muutamia.



Myssyä on pidetty jo toista talvea. Malli on Kauneimmat Käsityöt -lehdestä, muistaakseni joulukuulta 2010. Lankana oli Regina , väri on ruosteenpunainen. Mukava lanka neuloa 4 mm:n puikoilla. Lanka oli tarjouksessa, joten ostin sitä enemmänkin. Siitä tuli myös perhosmyssy ja -kauluri, jotka olivat virolaisessa Käsityö-lehdessä, kevät 2011 muistaakseni.



Tähän Hitchhikeriin ihastuin heti, kun löysin sen. Se, vastoin periaatteitani maksoi muutaman euron, mutta en voinut vastustaa. Vähän erilainen, mutta mielenkiintoinen. Jostain muusta langasta neulottuna tulisi paljon näyttävämpi, mutta silloin oli saatavilla ainoastaan Regian Merino Color Extra Twist siniharmaana, josta olin tehnyt myssyn ja kaulaliinan:

Kuva on vähän huononlainen, lehden sivulta kuvattu. Lehti on Kauneimmat Käsityöt, 6/2010. Nämä tulivat pojalleni ja ne olivat joululahja toissa jouluna. Lisäksi tein pipon miesystävälleni.

Poikani on lahjojen suhteen hyvin lojaali. Tietäen neulomisaddiktioni hän viimekin jouluna toivoi pipoa ja villasukkia. Kännykkäkin oli kuulemma menossa vaihtoon, mutta sen hän sanoi hankkivansa itse. Viime jouluna tein siis Cousteau-pipon ja perusvillasukat Laurin villalangasta, edellisen mustasta, jälkimmäiset tumman vihreästä langasta.



Pysytään edelleen sukkaosastolla. Mm. nämä sukat Novitan talvi/2010 -lehdestä on tullut neulottua:

Lankana on Novitan Jussi, jota ostin jokunen vuosi sitten enemmänkin, mutta josta en juuri ole valmista saanut. Purkuun on tosin mennyt useampikin tekele.


Tämä marjapuuronvärinen pusero on kuitenkin tullut valmiiksi. Malli on Novitan 7 veljestä extra -lehdestä, ja aivan ihanteellinen arkipusero täällä maalla pidettäväksi.


















Sitten olen virkkaillut yhtä ja toista. Tämän liinan virkkasin Kauneimmat käsityöt 6/2010 -lehden mallin mukaan. Lankana on ohut merseroitu puuvillalanka, jonka sain äidiltäni. Hän ei osaa virkata, mutta on nyplännyt kuluvan talven aikana aivan ihania pieniä liinoja kansalaisopiston nypläyskurssilla. Tuosta langasta on tällä hetkellä tulossa muutakin, sitä kun oli koko kartio
.


Lopuksi kuva erikoisesta pilvimuodostelmasta: tuulenkopra.


Kommentit